Lähetystyöntekijät ja kohteet

Lähetystietoisuuden kasvatus on ensisijaista työtä paikallisella tasolla kotiseurakunnassa, erityisesti lasten ja nuorten parissa. Lisäksi kehitetään uusi toimintatapoja, joilla yhteisöt ja yksilöy voivat sitoutua omakohtaiseen vastuuseen lähetysjärjestyöjen nimikkokohteiden, kummitoiminnan, prosenttiliikkeen tai kansainvälisen diakonian avustuskanavien kautta.

Nimikkolähettimme maailmalla

Nimikkolähetit

Ella ja Janne Henriksson, Mongolia (Kylväjä)

Janne toimii työalueen yhdyshenkilönä ja Kylväjän Mongoliassa tehtävän kehitysyhteistyön koordinaattorina sekä työskentelee Ulaanbaatarin seurakunnassa nuorisotyössä. Ella toimii työalueen viestintä- ja talousvastaavana sekä työskentelee Ulaanbaatarin seurakunnassa lapsi-, nuoriso- ja musiikkityön parissa.

Ella ja Janne Henriksson

Työntekijä seurakuntatyössä Etu-Aasiassa.

Pariskunta opetustyössä Itä-Aasiassa.

Nimikkokohteet

Angolan luterilainen kirkko (SLS)

• Seurakuntatyö, julistus ja palvelu.
  • Yhtyneiden Raamattuseurojen Raamatunkäännöstyö
  • Pappien, evankelistojen ja diakonien koulutus Shangalalan Raamattuinstituutissa.
  • Naisten ja tyttöjen terveydenhuollon koulutus.
  • Kristillinen kasvatus ja kummityö.

Kuva: Nainen Angolassa, Suomen Lähetysseura, Tuula Pelkonen

Morogoron hiippakunnan Maasaityö, Tansania (SLS)

• Äidinkielinen esiopetus maasailapsille, opettajakoulutus
  • Paimentolaistyttöohjelma, jonka tarkoituksena on pelastaa hädänalaisessa tilanteessa olevia tyttöjä varhaiselta avioliitolta ja tukea koulunkäyntiä.
  • Seurakuntatyön ja työntekijöiden vahvistaminen maasaialueella. Maasaiden ihmisoikeuksien vahvistaminen.
  • Rauhankasvatus ja ilmastonmuutokseen sopeutuminen.

Kuva: Maasainaisten kuoro, Suomen Lähetysseuran kuvapankki, kuvaaja Ritva Niemi

Amity Foundation – Ystävyyden säätiö, Kiina (SLS)

• Parannetaan maaseudulle jääneiden lasten tilannetta, kun huoltajaksi jääneet sukulaiset saavat koulutusta. Koulutusteemoja ovat kasvatusmenetelmät, perhesuhteet, terveys, ravinto ja hygienia.
  • Vahvistetaan paikallisten seurakuntien diakoniatyön osaamista koulutuksen kautta.
  • Tehdään vaikuttamistyötä vammaishankkeissa.

Kuva: Lapsi Kiinan maaseudulla, Suomen Lähetysseuran kuva-arkisto, Laura Koivulahti

Yunnanin Kristillinen neuvosto, Kiina (SLS)

• Yunnanin seurakuntien työntekijät saavat teologista koulutusta Yunnanin teologisessa seminaarissa, Baoshanin ja Dalin Raamattukouluissa
  • Seurakunnat kasvavat ja vahvistuvat uskossaan.
  • Diakoniatyö kehittyy, erityisesti terveyspalveluiden osalta.
  • Yhteiskunnan syrjässä elävät saavat tukea. Alueella asuu paljon vähemmistökansoja.

Thaimaan luterilainen seminaari (SLS)

• Nuori kasvava kirkko tarvitsee päteviä työntekijöitä.
  • Kouluttaa kirkon työntekijöitä Thaimaan ev.lut. kirkolle (ELCT) sekä osaltaan huolehtia olemassa olevien työntekijöiden jatkokoulutuksesta.
  • Toisena tärkeänä tavoitteena on tukea seurakuntien maallikkokoulutusta.
  • Tuottaa materiaalia seurakuntien käyttöön.

Kuva Thaimaan luterilaisen seminaarin opiskelijoista, Suomen Lähetysseura, Joanna Lindén-Montes

Raamattutyö, Kiina (Suomen Pipliaseura)

• Raamatunkäännöstyö vähemmistökielille
  • Raamattujen jakelu