Jouttikeron kappeli ja seurakuntasali

Hangasjärventie 24, 97530  Ylinampa

Jouttikeron kappeli ja seurakuntasali

Jouttikeron kappeli sijaitsee Sodankyläntien varressa noin 50 km kaupungin keskustasta kauniissa männikköharjussa. Kappelin suunnitteli Toivo Lukkariniemi. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1964 ja kappeli valmistui 1965. Kappelin vihki silloinen Viirin kappalainen, asessori Pekka Halmesmaa marraskuussa 1965 toimitetun piispantarkastuksen yhteydessä.

Kappelia laajennettiin 1985 arkkitehti Jukka Tepon suunnittelun pohjalta.

Alttariseinällä on puuristi ja sivuseinällä Elsa Montell-Saanion tekstiilityö 'Vaellus'. Seurakuntasalin seinällä on sodissa kaatuneiden muistotaulu. Nammankylien marttayhdistykset ovat lahjoittaneet kappelille vihkiraanun.
Kappelissa on 150 istumapaikkaa ja viereisessä seurakuntasalissa 50 pöytäpaikkaa. Tarvittaessa voidaan käyttää kirkkosalin penkkeihin liitettyjä ateriatasoja.

Hangasjärventie 24, 97530 Ylinampa

Messu ja kinkerit