Rovaniemen kirkon alttarifresko Elämän lähde.

Jumalanpalvelus ja uskonelämä

Jumalanpalvelus on yhteinen juhla, johon kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.

Sunnuntaisin vietetään messua tai jumalanpalvelusta, koska sunnuntai on kristittyjen pyhäpäivä. Jo yli 100 000 kertaa kristityt ovat sunnuntaina kokoontuneet kohtaamaan toisiaan ja muistelemaan Jeesusta. Vuosisatojen kuluessa pyhäpäivän viettämiseen on kehittynyt oma järjestyksensä ja eri kulttuureihin sopivat tapansa.

Kokoontumisten sisältö on kaikkialla maailmassa sama: rukoillaan tärkeiden asioiden puolesta, luetaan Raamattua, saarnataan ja nautitaan ehtoollista, yhteistä ateriaa. Tarjolla on messun lopuksi myös rukouspalvelua. Voit tulla pyytämään rukousta elämäntilanteeseesi tai tulla muuten vain siunattavaksi.

Messut kaikilla alueilla

Messuja järjestetään kaikilla alueilla: Keskikaupunki, Saaren-Nammankylät-Yläkemijoki, Ounasvaara-Alakemijoki ja Korkalovaara-Ounasjoki. Katso tarkemmat messuaikataulut tapahtumalistauksesta.

Erilaiset jumalanpalvelukset

Tuomasmessu on nimetty epäilevän Tuomaan mukaan, jolle ominaista mm. runsas gospelhenkinen musiikki, kuvien käyttö laulujen yhteydessä, ruohonjuuritaidetta edustavat rukousalttarit ja ehtoollisen vietto. Messuja toteuttavat pappien kanssa Tuomaskuoro sekä vapaaehtoiset eri tehtävissä. Haluatko vapaaehtoiseksi? Lue lisää tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

OMA-messu on uudenlainen Rovaniemen seurakunnan jumalanpalvelus, jonka tekevät seurakuntalaiset itse. Se koostuu puhuttelevasta musiikista, maanläheisestä opetuksesta, sydämellisestä rukouksesta, hoitavasta ehtoollisesta - ja rennosta yhdessäolosta messun jatkoilla. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme opetuksen aikana ohjelmaa sekä pienille lapsille että alakouluikäisille. Lue lisää OMA-messuista tästä linkistä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Messuun voi tulla kuka vain. Tule omana itsenäsi, oli elämäntilanteesi millainen tahansa. 

Tule mukaan tekemään messua!

Jumalanpalveluksissa on monenlaisia tehtäviä, joihin voit vapaaehtoisena osallistua.

Voit toimia esimerkiksi seuraavanlaisissa tehtävissä:

  • Ehtoollisavustajana (tarvitaan koulutus)
  • Voit olla raamatun lukijana ja esirukouksessa
  • Vastaanottamassa messuuntulijoita ja jakamassa virsikirjoja
  • Kolehdinkerääjänä
  • Laulamaan tai soittamaan - ota yhteys seurakunnan kanttoreihin
  • Kirkkokahvien järjestäjänä

Tutustu vapaaehtoistehtäviin ja sivustoon tästä.

Seurakunnassa on paikka jokaiselle!