Erivärisiä käsiä pöydällä.

Diakonian toimintaa

Diakonian palvelut koronavirustilanteen aikana:

• Diakonian ryhmät ja tilaisuudet ovat tauolla koronatilanteen johdosta. Helmikammari on myös suljettu. Tämä koskee myös laitosvierailuja sekä niissä pidettäviä ryhmiä. Pyrimme osaltamme näin ehkäisemään viruksen leviämistä.
  • Diakoniatyöntekijät tarjoavat keskustelu- ja kriisiapua sekä toimeentuloon liittyvää apua. Voit soittaa ja / tai lähettää yhteydenottopyyntöjä, niin otamme sinuun yhteyttä. Jos jätät vastaajaan viestin, ilmoita sinne nimesi ja puhelinnumerosi.
  • Asioimme ensin puhelimella (soitto, tekstiviestit) tai sähköpostilla ja arvioimme tilannettasi. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät tästä linkistä.
  • Päivystävä diakoniatyöntekijä: Puhelinneuvontaa ja ohjausta ma-pe klo 9-10, p. 040 685 4920. Ohjausta, neuvontaa, kriisiavussa (mm. avustusasioissa) otetaan vastaan yhteydenottopyyntöjä, joihin diakoniatyöntekijä vastaa.
  • Lisäksi diakoniatyöntekijän antamaa keskusteluapua: p. 040 685 4920, ma-pe klo 12-13.30.
  • Taloudellinen avustustyö jatkuu normaalisti. Taloudellisen tuen arviointi ja päätös voidaan poikkeuksellisesti koronavirustilanteen aikana tehdä puhelimessa ja netissä. Ruokapankin apu toimii myös normaalisti. Ruoka-apua voidaan toimittaa mahdollisuuksien mukaan poikkeuksellisesti myös kotiin. Lisätietoa avustamisesta voit lukea tästä linkistä.

Diakonia on kristityn ihmisen elämänasenne: ”Rakkaus ohjatkoon elämäänne, onhan Kristuskin rakastanut meitä ja antanut meidän tähtemme itsensä lahjaksi…” Ef. 5:

Henkilö näppäilee puhelintaan.

Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään

Soita ja sovi tapaaminen. Siitä se alkaa. Me kuuntelemme, kannustamme, rohkaisemme ja tulemme sinua vastaan.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan. Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Tästä linkistä löydät oman alueesi diakoniatyöntekijän.

Seurakunta jakaa K-kaupan ylijäämäruokaa

Ruokaa jaetaan joka toinen tiistai 1.9. alkaen Muurolan kappelilla. Jaettava ruoka on pääosin pakastettua. Ruoka-apua tarvitsevat olkaa yhteyksissä hakuajan sopimiseksi diakoniatyöntekijä Laila Junttiin.

Puhelinneuvontaa ja ohjausta ma-pe klo 9-10
Seurakuntakeskus, Rauhankatu 70 A (2 krs.)
96101 Rovaniemi