Erityisryhmien toimintaa

Diakoniatyöntekijöillä on oman aluevastuutyön (työ alueilla) lisäksi omaa erityistyötä ja muuta yhteistä työalan diakoniatyötä koko seurakunnan alueella. Osalla diakoniatyöntekijöistä on kokonaan erityistyötä ja muuta yhteistä diakoniatyötä.

Erityistyössä diakoniatyöntekijä on yhteydessä omaan erityisryhmäänsä (yhdyshenkilö) ja heidän vertaistukijärjestöihin sekä viranomaisiin tekemällä mahdollisuuksien mukaan (erityisryhmästä riippuen) henkilökohtaista työtä sekä järjestämällä erilaisia leiri-, retki- ja muita erityistilaisuuksia. Erityistyössä pyritään tekemään sielunhoitoa, ehkäisemään syrjäytymistä ja vahvistamaan seurakuntayhteyttä.

NAISTEN VIRKISTYSPÄIVÄ MIELENTERVEYSKUNTOUTUJILLE

NORVAJÄRVELLÄ ma 13.5

.

Lähtö klo 10 kirkon parkkipaikalta ja paluu klo 16.

Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, musiikkia, tekemistä käsille ja mielelle, mahdollisuus ulkoilla ja saunoa (omat saunakamppeet) sekä hetki hiljentymiselle leirikirkossa.

Päivä on maksuton. Mukaan mahtuu 40 virkistäytyjää.

Ohjaajina sairaalapappi Sanna Kerola ja diakoniatyöntekijät Marja-Leena Kivilompolo ja Jaana Sarajärvi.

Ilmoittautumiset viimeistään 3.5 mennessä

sanna.kerola@evl.fi tai 040-7363356

AIKUISILLE KEHITYSVAMMAISILLE RETKI JA KESÄLEIRI KESÄKUUSSA 2019

Retki ja leiri ovat tarkoitettuja aikuisille kehitysvammaisille jotka ovat hyväkuntoisia, jaksavat kulkea luonnossa 4 kilometriä ja nousta Pyhä-Luoston retkellä portaat kaivokselle.

Retkeläisten tulee olla omatoimisia tai vähäisen ohjauksen tarpeessa olevia sekä uteliaan ja iloisen mielen omaavia!

Retki Pyhä-Luoston Lempivaaran ametistikaivokselle ja Kairosmajalle 6.6.

Lähtö klo 8 Rovaniemen kirkolta, paluu noin klo 18 samana paikkaan. Hinta 40 – 50 € / leiriläinen, tarkentuu lähempänä. Hintaan kuuluu matkat, ruokailut, retket ja retkieväät.

Ohjelmassa yhdessäoloa ja luonnossa kulkemista, tutustuminen Pyhä-Luoston kansallispuistossa olevaan Lempivaaran ametistikaivokseen, Kairosmajalla lounas, kauniin kuvasarjan esittely ja hartaus Revontulikappelissa.

Liikunnallinen kesäleiri Inarin Menesjärvellä ja Lemmenjoella 11.6.-14.6.

Lähtö ti klo 9 Rovaniemen kirkolta, paluu pe noin klo 17 samaan paikkaan.

Hinta 200 - 220€ / leiriläinen, tarkentuu lähempänä. Hintaan kuuluu matkat, majoittuminen, ruokailut, retket ja retkieväät.

Majoittuminen kahden ja kolmen hengen huoneissa Hotelli Korpikartanossa Inarissa.

Ohjelmassa ulkoilua, luonnossa kulkemista, askartelua, makkaran ja nokipannukahvin kanssa puuhastelua kodassa. Tutustuminen Lemmenjoen maastoon ja käynti Ravadaskönkäällä.

Saamen kulttuurin esittelyä ja taiteilijan huovutusnäytös. Myös kullanhuuhdonta kuuluu ohjelmaan.

Sekä retkeä että leiriä koskevat tiedustelut mirva.suni@evl.fi tai 040-5644639

Rovaniemen seurakunta, diakonia / kehitysvammaistyö