Musiikkia hääjuhlaan

Hyvä häitä suunnitteleva vihkipari!

Häämusiikin valinnassa sinua auttaa häämusiikin CD. Levyllä olevien kappaleiden lisäksi muitakin vaihtoehtoja on mahdollista miettiä. Tällöin musiikista on hyvä neuvotella ajoissa kanttorin kanssa.

Kanttorit saavat tiedon itse vihkitoimituksista kirkkoherranvirastosta. Tutuimmista häämusiikkitoivomuksista (nrot 1-5) riittää tieto kanttoreille vihkivän papin kautta, mutta muista musiikkikappaleista tulee tiedottaa kanttoreille hyvissä ajoin. Ellei erityistoiveita ole, vihkitoimitukset sovitaan kanttoreiden kesken viikonvaihdetta edeltävänä keskiviikkona. Toki on mahdollista sopia toimituksesta kanttorin kanssa alustavasti jo varhaisessakin vaiheessa. CD-levyllä häämusiikkia soittavat kanttorit Lauri Ahola, Maie Kuusik, Mauri Miettunen, Johanna Hytönen ja Tauno Savioja.

Moni hääpari haluaa sisällyttää häihinsä sooloesityksen myös kirkossa. Kanttori hoitaa häämarssit sekä virsien ja solistien säestykset, mutta solistien hankkiminen kuuluu häiden järjestäjälle. Vihkitilaisuuden luonne jumalanpalveluksena on hyvä ottaa huomioon häämusiikkia valittaessa.

Levyllä on muutama laulu esimerkin omaisesti Lauri Aholan laulamana. Kirkkoherranvirastossa voi myös selailla häämusiikkikansioista useampia lauluvaihtoehtoja. Levyllä on muutama laulu esimerkin omaisesti Lauri Aholan laulamana. Kirkkoherranvirastossa voi myös selailla häämusiikkikansioista useampia lauluvaihtoehtoja.

Iloista häiden valmistelua toivottaen!
Rovaniemen seurakunnan kanttorit

YouTube-video

Häämusiikista

Hääämusiikin valintaa helpottamassa häämusiikki-CD, joka sisältää toistakymmentä vaihtoehtoa uruilla soitettavasta häämusiikista. CD on lainattavissa kirkkoherranvirastosta.

Urkumusiikkia

1. Toivo Kuula, Häämarssi
2. Felix Mendelssohn, Häämarssi, Kesäyön unelma
3. Erkki Melartin, Juhlamarssi, Prinsessa Ruusunen
4. Richard Wagner, Häämarssi, Lohengrin
5. Giuseppe Verdi, Juhlamarssi (Aida)
6. Jari Jakoleff, Aamen
7. J.S.Bach Preludi C-duuri
8. Edward Elgar, Juhlamarssi, Pomp and Circumstance
9. Clarke/Purcell, Trumpet Voluntary
10. Ludwig v. Beethoven, Oodi ilolle
11. J.G.Walther, Urkukonsertto h-molli, osa I
12. J.H.Roman, Kirkkosinfonia
13. Gordon Young, Prelude in classic style
14. Marko Hakanpää, Trumpettisävelmä

Häämusiikkia

15. Armas Maasalo, Tuhansin kielin
16. Martti Hela, Nää nuoret yhtyvät pyhään liittoon
17. Ahti Sonninen, Herra, Sinun armosi ulottuu taivaisiin
18. Heinrich Schütz, Käyn Sinun kanssasi
19. G.F.Händel, Soi kiitos, soi
20. J.S.Bach, Oi sielut, riemuitkaa