Tervetuloa rippikouluun vuonna 2025!


Ripari on elämys, jonka moni haluaa kokea. Sinulla on runsaasti riparivaihtoehtoja mistä valita.

Innosta myös kaverit matkaan. Ja mikä parasta, voit löytää kokonaan uusia kavereita.

Ilmoittautuminen on auki 15.4. - 19.5.2024 (linkki alempana sivustolla)

Rippikoulu alkaa ilmoittautumisvuoden loka-marraskuussa ja konfirmaatio on vuonna 2025.

Täydennyshaku alkoi jo 20.5. Aiemmin ilmoitimme että ilmottautuminen avautuu uudelleen 1.7. Mutta vasta heinäkuussa kuitenkin alamme etsiä riparipaikkoja ilmoittautuneille eli 20.5.- 30.6. ilmoittautuneet eivät kiilaa edelle.

Kuka voi lähteä rippikouluun

Riparille voi lähteä kuka vain, pois ei rajata ketään. Kuulutpa kirkkoon tai et, onko sinut kastettu tai ei, niin sillä ei ole merkitystä, tule mukaan!

Vuonna 2010 syntyneiden ikäluokka on nyt riparivuorossa. 7-luokissa käydään vierailulla asian vuoksi. Jos olet 2010 syntynyt ja olet ilmoittautumishetkellä 6. tai 8. luokalla, voit tulla riparoimaan tämän oman ikäluokkasi kanssa.

Vuonna 2009 tai aiemmin syntyneet ovat myös tervetulleita ryhmiin, jos ripari on jäänyt käymättä jostain syystä.
Jos olet syntynyt 2011 ja olet nyt keväällä 7-luokalla… voit tulla rippikouluun luokkatovereidesi kanssa, mutta aikaistetusta riparista pitää tehdä anomus, ole yhteydessä nuorisosihteeriin.

Jos et kuulu kirkkoon, voit osallistua rippikouluun ikäluokkasi kanssa. Jos haluat liittyä kirkkoon, niin sinut voidaan kasteen jälkeen myös konfirmoida. On myös mahdollista käydä rippikoulu ilman, että liittyy kirkkoon. Tällöin leiristä peritään maksua 20€/vuorokausi. Rovaniemen seurakunnan jäsenille oman seurakunnan järjestämät rippikoulut ovat maksuttomia, poikkeuksena urheilurippikoulu, joka järjestetään yhteistyössä Santasportin kanssa. 

Miten saada toivoa, onnellisuutta ja enemmän irti elämästä

Ripari on yhdessäoloa, pelejä, leikkejä, rukousta, keskusteluja, uimista, laulamista ja paljon muuta. Ryhmän toiminta muotoutuu myös osallistujien mukaan. Kaikenlaisille nuorille on tilaa… rauhalliset ja vauhdikkaat, erilaiset ja tavalliset, hiljaiset ja äänekkäät ovat tervetulleita. Riparilla pohditaan elämän eri kysymyksiä: ihmissuhteita, itsenäistymistä, perhettä, suhdetta itseemme, lähimmäisiimme ja Jumalaan. Ripari on omien juurien tutkimista, mahtava ikäluokkakokemus ja loistava tapa kapinoida sekä mahdollisuus saada uusia kavereita. Tutkitusti ripari tuottaa toivoa ja onnellisuutta.

Kaverin kanssa samaan ryhmään

Kaverin kanssa pääset samaan ryhmään käyttämällä kaverikoodia. Sopikaa porukassa ennen ilmoittautumista, mille leireille haette. Kaveriporukalle tulee automaattisesti ne ryhmätoiveet, jotka ensimmäinen ilmoittauja on valinnut. Ensimmäisenä ilmoittautunut saa kaverikoodin sähköpostiin tulevassa vahvistusviestissä. Koodin voi antaa 1-7 kaverille. Suuret 4-8 hengen porukat eivät ehkä pääse 1 tai 2-toiveisiin. Kaverikoodia voi käyttää 19.5. saakka. Muista ilmoittautua ajoissa.

”Kauanko tää kestää…”

Ripariviikko on se odotettu juttu, mutta riparimatkaan mahtuu muutakin. Talven ja kevään aikana osallistutaan yhdessä ripariryhmän kanssa seurakunnan toimintaan. Rippikoulu käydään alusta lähtien oman ripariryhmän kanssa. Näin tutustut ryhmään nopeammin ja pääset paremmin vaikuttamaan ripariisi, siksi on tärkeää, että osallistut kaikkiin ryhmän tapaamisiin. Saat tiedon ryhmän kokoontumisista viimeistään marras-joulukuussa. 

Ensimmäinen aikuisuuden juhla

Yhteisen matkan lopussa on juhlahuipennus eli konfirmaatio. Se on kaikkien rippikouluun osallistuneiden yhdessä toteuttama juhla. Nuori tunnustaa oman uskonsa, hänet siunataan ja hänen puolestaan rukoillaan. Yhteinen ateriakin on juhlava, ehtoollinen.

Rippikoulu ja konfirmaatio antavat monia oikeuksia.

Nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmoituna pääsee kummiksi, saa käydä itsenäisesti ehtoollisella ja voi äänestää kirkollisissa vaaleissa. Rippikoulun käynti antaa myös oikeuden mennä kirkollisesti naimisiin. Kirkkoon kuulumattomat voivat osallistua riparille. Voit pohtia riparin aikana kirkkoon liittymistä. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kastetta ja evankelisluterilaiseen kirkkoon kuulumista.

Mitä rippikoulu maksaa

Riparitarjottimen riparit ovat ilmaisia Rovaniemen seurakunnan jäsenille, muille hinta on 20€/vrk. Urheilurippikoulu on kaikille maksullinen.

Kun harkitset leirille lähtöä, ota nämä huomioon

- Pystytkö nukkumaan muiden kanssa samassa huoneessa? (Cityripareilla ei yövytä.)
- Pystytkö olemaan mukana ryhmässä? Olisiko 20-hengen ripari parempi sinulle kuin 40 hengen?
- Ovatko mahdollisen sairauden oireet hallinnassa ja olet yhteistyökykyinen tai omatoiminen lääkityksesi hoitamisessa? Tuemme tietysti sinua riparilla, mutta oireilu ei saa kuormittaa kohtuuttomasti sinua itseäsi, kavereita, isosia tai työntekijöitä. 
- Onko elämässäsi jokin kriisi tai muutos, joka vaikuttaa jaksamiseesi?
- Pystytkö olemaan osan päivästä ilman puhelinta?
- Onko sinulla kyky huolehtia henkilökohtaisesta hygieniasta ja riittävästä syömisestä leiriolosuhteissa? 
- Voit olla meihin yhteydessä, jos jokin asia mietityttää.
Huom. pienryhmä- ja cityripareilla nämä haasteet eivät ole este osallistumiselle. 

Kuinka kaikki etenee

- Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti 15.4.-19.5.2024. Ilmoittaudu yhdessä huoltajasi kanssa. Antamaasi sähköpostiin tulee vahvistus. Voit siis siitä tarkistaa, että ilmoittautuminen on mennyt varmasti perille. Joskus vahvistus menee roskapostiin. Jos et löydä vahvistusta sähköpostistasi, ole yhteydessä nuorisosihteeriin tai -pappiin
- Touko-kesäkuussa järjestelemme ryhmiä. Kaikki määräaikana ilmoittautuneet ovat ryhmien jaossa samassa asemassa. Jos samaan rippikouluryhmään tulee toiveita enemmän kuin ryhmään mahtuu, ohjelma arpoo paikat. Tämän jälkeen ryhmät käydään vielä manuaalisesti läpi ja tarvittaessa päivitetään.  

- Jälki-ilmoittautuminen alkaa 1.7. jos ilmoittautuminen on unohtunut. Tällöin kaverikoodia ei voi enää käyttää, jos kaveri ilmoittautui ajoissa. Mutta voitte olla yhteydessä nuorisosihteeriin kaveritoiveissa. Huomaa, että tässä vaiheessa on jaossa enää hajapaikkoja.
- Tiedot ryhmävalinnoista tulee sähköpostiin 28.8. mennessä sekä rippikoululaisille että huoltajalle. Samassa kirjeessä kerrotaan, ketkä ovat ryhmäsi ohjaajat. He kutsuvat sinut tapaamisiin.
- Vaihtotoiveita otetaan vastaan vasta 2.9. alkaen sähköpostilla merita.orell-kiviniemi@evl.fi. Vaihtotoiveita ei oteta vastaan aiemmin, jotta kaikki saavat tasapuolisesti tiedon ryhmävalinnoista. 
- Ryhmäsi kokoontuu ensimmäisen kerran viimeistään marras-joulukuussa. Saatte kutsukirjeen ilmoittamaanne sähköpostiosoitteeseen. Talvikaudella kokoontumisia on noin kerran kuussa. Tapaamiset ovat yhteisiä koko ryhmälle ja niiden tarkoitus on tutustua toisiimme ja osallistua yhdessä seurakunnan toimintaan.
- Kotiväelle järjestetään myös tapaaminen, johon teidät kutsutaan sähköpostilla. 
- Jos on jotain kysyttävää ilmoittautumisaikana, niin ota yhteyttä nuorisosihteeriin tai alueen nuorisotyönohjaajaan.
- Talvikaudella ota yhteyttä oman ryhmän ohjaajiin, heillä on tiedossa ryhmän tapaamisaikataulut ja muut riparin toteutusta koskevat asiat.

Ilmoittautuminen oman seurakunnan ripareille / riparitarjotin

- Ilmoittautuessa tunnistaudutaan esim. pankkitunnuksilla, joten tämä on hyvä hoitaa huoltajan kanssa yhdessä. Tunnistautuminen tehdään yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vuoksi.
- Täytä omat tiedot ja ryhmätoiveet. Valitse vähintään viisi sinulle sopivaa ryhmää vaihtoehdoiksi. Kaikki määräaikana ilmoittautuneet ovat ryhmien jaossa samassa asemassa. Jos samaan rippikouluryhmään tulee toiveita enemmän kuin ryhmään mahtuu, ohjelma arpoo paikat. Tämän jälkeen ryhmät käydään vielä manuaalisesti läpi ja tarvittaessa päivitetään.
- Haluamme mahdollistaa hyvän riparin jokaiselle, siksi kysymme myös henkilökohtaisia tietoja. Nämä tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Jos tiedot muuttuvat, ole meihin yhteydessä.
- Kaverikoodilla voit hakea samalle leirille kaverin kanssa. Ensimmäisenä ilmoittautunut saa koodin, jonka voi antaa enintään seitsemälle kaverille. Suuret 4-8 hengen porukat eivät ehkä pääse 1 tai 2-toiveisiin. Sopikaa porukassa ennen ilmoittautumista, mille leireille haette.
- Tarkistathan jo ilmoittautuessasi, että sähköpostiosoitteet ovat varmasti oikein, sillä kaikki ripariviestintä hoituu sen kautta. 
- Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi tulee kuittaus. Jos kuittausta ei löydy viesteistä eikä roskapostista, ole yhteydessä nuorisosihteeriin.

Millaisia rippikouluja on tarjolla 

Rippikouluryhmiä on tarjolla 26. Ryhmät ovat erikokoisia ja voit valita leirin myös tällä perusteella. Riparitarjottimessa on riparin nimen perässä numero, joka kertoo henkilömäärän ryhmässä. Huomaathan, että kokoontumiset järjestetään yleensä sillä alueella, jonne ryhmät on suunnattu. Yhteiset ryhmät kokoontuvat yleensä kirkonmäellä. Huomioithan perheen reissut, harrastukset ja kilpailut ym. päällekkäisyydet hakiessasi rippikouluun. 

Cityrippikoulut

Cityripareilla ollaan riparilla päivät ja yöt kotona. Ripari ei siis leireile, mutta retkipäivä järjestetään esim. Paaniemeen. Jos haet vain Cityripariin: ilmoittautuessa pitää kuitenkin valita 5 vaihtoehtoa, siis myös leirejä, koska cityripareita on vain kolme. Laita ilmoittautumisessa cityriparit sijalle 1 - 3. Yleensä kaikki halukkaat ovat mahtuneet näille.

Seurakuntakodin/kirkon ja Korkalovaaran kappelin cityripareilla on tapaamisia talvella, mutta varsinainen riparin lähijakso ja konfirmaatiot ovat kesällä. (ryhmät 7 ja 17)

Talvi cityrippikoulun (ryhmä 1) tapaamiset ovat talvikauden aikana, arki-iltaisin ja viikonloppuisin, yleensä keskikaupungin tuntumassa. Konfirmaatio on kesällä.

Leiririppikoulut 

Norvajärven rippileirit 
ovat alueiden omia leirejä. Voit hakea myös muulle kuin oman alueen leirille. 

Hiihtolomaripari Norvajärvellä (ryhmä 3)
on tavallinen leiri, ei siis hiihtoleiri. Tämä on hyvä vaihtoehto esim. kesälajien harrastajille.

Leirit Oivangissa, Keimiöllä, Tievatuvalla tai Vuontispirtillä 
ovat tavallisia rippileirejä, mutta mahdollisesti retkeilevät maastossa, ne eivät siis ole vaellus- tai telttaleirejä. Retkirepulla pärjää muutaman tunnin retken näillä leireillä. Oivangin nuorisokeskus sijaitsee Kuusamossa. Tievatupa on lähellä Kiilopäätä Saariselällä. Tunturihotelli Keimiö ja Vuontispirtti ovat Pallaksen maisemissa. Kaikissa näissä leiripaikoissa on järjestetty leirejä vuodesta toiseen ja ne on hyviksi havaittu.

Taideripari (ryhmä 13)
tarjoaa musiikkia, kuvataidetta- ja teatterin tekemistä. Harrastuneisuutta ei vaadita, vaan riittää, että innostut kokeilumielellä taiteilemaan. Riparilla tehdään myös muutaman tunnin retki Keimiö-tunturille. Lisätietoja: Merita Orell-Kiviniemi.

Retkiripari (ryhmä 2)
kokoontuu tulilla ja retkillä ulkoillen sekä seurakunnan tilaisuuksissa. Ryhmällä on myös 2 lyhyttä viikonloppuleiriä: 19.-20.10. Norvajärven leirikeskuksessa ja 16.-18.5. Paaniemen majan pihapiirissä telttaillen. Lisätietoja: Mervi Tiilikainen.

Vaellusrippikoulu (ryhmä 24)
pidetään Pallaksen maisemissa ja leiri yöpyy ainakin osan öistä omissa teltoissa vaellusreitillä ja tekee retkipäivinä ruuat itse maastossa. Omat varusteet on syytä olla. Osa leiristä toteutetaan hotelli Vuontispirtillä. Lisätietoja: Mikko Estama 040 485 9389 mikko.estama@evl.fi

Luontoripari (ryhmä 20)
leirillä yövytään omissa teltoissa, hoidetaan tilan kotieläimiä Saariniemellä, Vanttauksen kylässä ja vietetään ulkoilmaelämää. Ruokailut ja osa opetuksesta ovat sisätiloissa. Mukava ranta ja sauna on käytössämme sekä tunnelmallinen kappeli. Lisätietoja: Merita Orell-Kiviniemi.

Jättielämys Santasportilla (ryhmä 16)
on jotakin suurta: 100 rippikoululaista yhdellä leirillä. 20 isosta, 5 opettajaa. Tehdään yhdessä jättielämys; ohjelmassa riparointia, päivävaelluksia, urheilua, musiikkia, uusia ihmisiä, uusia tapoja oppia. Leiri ei ole urheilurippikoulu. Lisätietoja: Ari Jarva

Pienryhmärippikoulu (ryhmä 4)
on tarkoitettu nuorille, jotka opiskelevat koulussa pienryhmässä tai joilla on vaikkapa nepsyhaasteita. Ryhmän tapaamisajat ja mahdollinen leiri sovitaan yhdessä ryhmän kanssa. Ryhmään otetaan 6 nuorta, joille isompi ryhmä olisi liian haastava. Jos nuoria ilmoittautuu enemmän, järjestämme kaksi ryhmää. Lisätietoja: Merita Orell-Kiviniemi.
Jos haet tähän ryhmään: ilmoittautuessa pitää kuitenkin valita 5 vaihtoehtoa. 
Laita ilmoittautumisessa pienryhmä sijalle 1 ja valitse loput vaihtoehdot riparitarjottimesta.

Riparitarjotin 2025: 

Ryhmät ovat erikokoisia ja voit valita leirin myös tällä perusteella. 
Riparin nimen perässä on numero (6, 18, 20, 25, 40 tai 100), joka kertoo henkilömäärän ryhmässä.

1. Talvi – cityripari/20-30, tapaamisia viikonloppuina ja arki-iltoina, konf. la 7.6. klo 12.30 kirkossa

2. Retkiripari/20, 19.-20.10.Norvajärvi ja 16.-18.5. Paaniemi, konf la 28.6. klo 12.30 kirkossa

3. Hiihtolomaripari/40, 1.-7.3. Norvajärvi, konf. la 7.6. klo 10 kirkossa
    
4. Pienryhmäripari/6, 26.-27.4. Norvajärvi, konf. su 8.6. klo 12.30 kirkossa
    
5. Ounasvaaran ripari/40, 2.-7.6. Norvajärvi + 1 kappelipäivä, konf. la 14.6. klo 12 kirkossa

6. Yhteinen ripari/20, 3.-9.6. Keimiö, Pallas, konf. su 15.6. klo 10 kirkossa 

7. Cityripari/20-30, 4.-6.6. + 9.-13.6. seurakuntakoti/kirkko, konf. la 14.6. klo 10 kirkossa

8. Saarenkylän ripari/40, 8.-13.6. Norvajärvi + 1 kappelipäivä, konf. su 15.6. klo 12.30 kirkossa
Yläkemijoen nuorille pidetään kiintiöpaikat 19.5. asti tällä leirillä.      

9. Ounasvaaran ripari/25, 10.-16.6. Vuontispirtti, Pallas, konf. la 28.6. klo 10 kirkossa

10. Korkalovaaran ripari/40, 14.-19.6. Norvajärvi + 1 kappelipäivä, konf. su 29.6. klo 10 kirkossa

11. Urheilurippikoulu, 22.-29.6. Santasport, konf. su 29.6. klo 12.30 kirkossa
HUOM tähän leiriin erillinen ilmoittautuminen. 

12. Keskikaupungin ripari/40, 24.-30.6. Norvajärvi, konf. la 5.7. klo 10 kirkossa

13. Taideripari/20, 24.-30.6. Keimiö, Pallas, konf. la 5.7. klo 12 kirkossa

14. Ounasvaaran ripari/40, 1.-7.7. Norvajärvi, konf. la 12.7. klo 10 kirkossa

15. Saarenkylän ripari/40, 1.-7.7. Oivanki, Kuusamo, konf. su 13.7. klo 12.30 kirkossa

16. Jättielämys/100, 7.-14.7. Santasportilla, konf. su 20.7. klo 12.30 kirkossa

17. Korkalovaaran ripari/40, 8.-14.7. Norvajärvi, konf. la 19.7. klo 10 kirkossa

18. Yhteinen ripari/40, 8.-14.7. Oivanki, konf. la 19.7. klo 12.30 kirkossa

19. Ounasvaaran ripari/40, 15.-21.7. Norvajärvi, konf. la 26.7. klo 10 kirkossa

20. Luontoripari/25, 15.-21.7. Saariniemi, Vanttausjärvi, konf. su 27.7. klo 12.30 kirkossa

21. Saarenkylän ripari/40, 22.-28.7. Norvajärvi, konf. la 2.8. klo 10 kirkossa

22. Keskikaupungin ripari/25, 22.-28.7. Tievatupa, Saariselkä, konf. su 3.8. klo 12.30 kirkossa
 
23. Cityripari/20-30, 23.-25.7. + 28.7.- 1.8. Korkalovaaran kappeli, konf. la 2.8. klo 12 kork.kappelissa

24. Vaellusripari/20, 28.7.-4.8. Vuontispirtti, Pallas, konf. la 9.8. klo 12.30 kirkossa

25. Korkalovaaran ripari/40, 29.7.-4.8. Oivanki tai Norvajärvi, konf. la 9.8. klo 10 Kirkossa

Riparitarjottimen ryhmiin (1-10 ja 12-25) ilmoittaudutaan 15.4. - 19.5.2024 tämän linkin kautta:  https://asiointi.rovaniemenseurakunta.fi/enrolment/enrolment/15AA75ED6093116F7B21EC10721BEE22 

Täydennyshaku alkoi jo 20.5. Aiemmin ilmoitimme että ilmottautuminen avautuu uudelleen 1.7. Mutta vasta heinäkuussa kuitenkin alamme etsiä riparipaikkoja ilmoittautuneille eli 20.5.- 30.6. ilmoittautuneet eivät kiilaa edelle.


Seuraaviin rippikouluihin on erillinen ilmoittautuminen

- Erityisrippikoulu
- Käyn rippikoulun järjestössä
- Santasportin urheiluripari

Erityisrippikoulu kehitysvammaisille ja erityisen tuen nuorille

Erityisnuorille on Rovaniemellä tarjolla monta vaihtoehtoa, joiden toteutuminen riippuu ilmoittautuneiden määrästä. Vaihtoehdot: 1. Erityisrippikoululeiri Palojärvellä 17.-18.5. ja 24.-28.6. Leiri päättyy konfirmaatioon lauantaina 28.6. Ryhmään tulee erityisen tuen nuoria eri puolilta Lappia. 2. Monitarpeisten päivärippikoulu Ounasrinteen kappelilla. Rippikoulu toteutuu koulupäivien yhteydessä yhteistyössä Myllärin koulun kanssa. 3. Päivärippikoulu pienryhmänä koulupäivien aikana. 4. Yksityisrippikoulu on mahdollinen sovittaessa. Lisätietoja erityisripareista antaa kehitysvammaistyön pappi, Terhi Ämmälä, terhi.ammala@evl.fi. Erityisriparille ei ilmoittauduta tämän ilmoittautumisen kautta, vaan suoraan Terhille.

”Käyn rippikoulun järjestössä” (ilmoittautuminen 15.4. - 30.10.)

ryhmä on tarkoitettu järjestöriparille tai urheiluriparille osallistuville. Jos haet Santasportille, sinun ei tarvitse ilmoittautua tähän ryhmään. 
Jos käyt tällaisen muualla pidettävän riparin, sinun tulee tehdä myös useampi ilmoittautuminen:
1. ilmoittaudu riparille siihen järjestöön, joka riparin toteuttaa.
2. ilmoittaudu Rovaniemen seurakunnan sivuilla ”Käyn rippikoulu järjestössä 2025”-ryhmään, jotta sinut voidaan merkata konfirmoiduksi riparin jälkeen. Siksi on tärkeää, että ilmoittaudut mukaan! Ripariin kuuluu seurakuntayhteysjakso, jonka aikana tutustumme ryhmänä oman seurakunnan toimintaan. Tämän osion hoitamisesta tulee ilmoittautuneille sähköisesti infoa marraskuun loppuun mennessä. Seurakunta lähettää sinulle kortin, johon kerätään tutustumiskäynnit. Ryhmä kokoontuu 3-4 kertaa. Näiden käyntien jälkeen saa lahjaksi Raamatun ja virsikirjan sekä seurakuntayhteyskorttiin allekirjoituksen, että jakso on suoritettu. Jos rippikoulun toteuttaja vaatii jotain muuta (käyntejä, ennakkotehtäviä tms.) tämän lisäksi, niin ne pitää sitten hoitaa omatoimisesti.
3. jos et tiedä, voiko rippikoulun käydä muualla, kannattaa ilmoittautua myös oman seurakunnan rippikouluihin. Myöhemmin ryhmän peruminen on helpompaa kuin jälki-ilmoittautuminen, jolloin ei ehkä ole mahdollista päästä toiveryhmään.

Tästä linkistä pääset ilmoittautumaan "Käyn riparin järjestössä"-ryhmään:  https://asiointi.rovaniemenseurakunta.fi/enrolment/enrolment/4B16A1AC3C241F48D64AE7E7A32E3C9C

Huoltokatko ilmottautumisohjelmassa 18.4. klo 10-16

Santasportin urheilurippikoulu (ilmoittautuminen 15.4. alkaen)

järjestetään 22.-29.6. yhteistyössä Santasportin kanssa. Urheiluriparilla pääset yhtä aikaa riparille ja urheiluvalmennusleirille. Urheiluvalmennusta on yhteensä 9 kertaa leiriviikon aikana. Tämä on loistava valinta erityisesti tavoitteelliselle yksilölajin urheilijalle, mutta kaikki urheiluharrastajat ovat tervetulleita. Urheiluopiston sivuilla on ilmoittautumislinkki sekä lisätietoja riparista. Urheiluripari on kaikille maksullinen, 575€. Jos haet tähän, niin hae myös seurakunnan muille ripareille, jotta et jää ilman paikkaa, jos urheiluripari ei toteudu. Älä ilmoittaudu ”käyn riparin järjestössä”-ryhmään. Lisätiedot urheiluopiston sivuilta ja pappi Ari Jarva. 
Tässä linkki vuoden 2025 urheiluriparin ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/Ilmoittautuminen_urheilurippikouluun_306772024_2151

Voit olla meihin yhteydessä:  

Nuorisosihteeri: Merita Orell-Kiviniemi 040 730 1965 merita.orell-kiviniemi@evl.fi
Nuorisopappi: Ari Jarva 0400 194 845 ari.jarva@evl.fi

Työntekijät alueittain:

Saaren-Nammankylät ja Yläkemijoki
Nuorisotyönohjaaja: Petteri Mäki-Hirvelä 040 721 8862 petteri.maki-hirvela@evl.fi
Nuorisotyönohjaaja: Jere Turpeinen 040 546 9408 jere.turpeinen@evl.fi
Pappi: Topi Litendahl 040 724 6552 topi.litendahl@evl.fi

Ounasvaara – Alakemijoki
Nuorisotyönohjaaja: Jenniina Heikkilä 040 730 0153 jenniina.heikkila@evl.fi
Nuorisotyönohjaaja: Juho Rinne 040 358 2135 juho.rinne@evl.fi 
Pappi: Mikko Reijonen 040 153 4820 mikko.reijonen@evl.fi

Keskikaupunki:
Nuorisotyönohjaaja: Katja Koivuniemi 040 1579796 katja.koivuniemi@evl.fi
Pappi: Milla Purosalo 040 358 6067 milla.purosalo@evl.fi

Korkalovaara – Ounasjoki
Nuorisotyönohjaaja: Mervi Tiilikainen 040 571 3372 mervi.tiilikainen@evl.fi
Nuorisotyönohjaaja: Susanna Wilhelmsson 040 137 2014 susanna.wilhelmsson@evl.fi
Pappi: Mikko Estama 040 485 9389 mikko.estama@evl.fi