Toimeentulo-ongelmat

Elämää ei voi kukaan ennakoida. Joskus talous voi mennä solmuun itsestä riippumattomista syistä. 

Toimi näin hakiessasi taloudellista apua diakoniasta:

  • Ota yhteys oman alueesi diakoniatyöntekijään puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse. Voit myös soittaa diakoniatoimiston toimistosihteerille.
  • Diakoniatyöntekijät eivät pääsen Kelan ja sosiaalitoimen tietokantaan. Ota mukaan samat liitteet, jotka olet lähettänyt Kelaan ja sosiaalitoimeen. Diakoniatyöntekijän kanssa täytät avustushakemuksen, jossa kartoitetaan tulo- ja menotiedot sekä muut asiaan liittyvät kohdat.
  • Avustustarpeen ja kokonaiskuvan selvitessä diakoniatyöntekijä voi päättää avustuksesta heti tai avustustarpeesta riippuen tehdään erillinen avustushakemus eteenpäin päätettäväksi.
  • Diakonia-avustuksena voi saada tarpeesta riippuen ruoka-apua ruokapankin kautta, avustus- ja ostokortteja hankintoihin, esim. ruokaan ja vaatteisiin tai apua laskun maksamiseen. Joulun aikaan apu voi olla jouluruokakasseja tai avustuskortteja.
  • Diakoniatyössä pyritään ihmislähtöisesti auttamaan, ohjaamaan ja tukemaan vaikeassa elämäntilanteessa olevia aineellisesti, henkisesti ja hengellisesti. Voit luottamuksella keskustella kaikista mieltäsi painavista asioista.

Velkaneuvontaa Rovaniemen kaupungilta

Jos raha-asiasi ovat sekaisin, olet velkojen kanssa vaikeuksissa ja kaipaat niiden järjestämisessä neuvoja, voit ottaa yhteyttä Rovaniemen kaupungin velkaneuvontaan.

Perheenäiti taloushuolissa.
Vaikka tilanne tuntuisi toivottomalta, apua on silti saatavilla.