Uutislistaukseen

Rovaniemen seurakunnan kirkkoherranvaali saatu päätökseen

vt. kirkkoherra Ilari Kinnunen

- Korkeimman hallinto-oikeuden päätös tuntuu erittäin hyvältä, toteaa Ilari Kinnunen.

Rovaniemen seurakunnan kirkkoherranvaali on saatu päätökseen. 

Korkein hallinto-oikeus on 21.6. tehnyt päätöksen, jonka mukaan Pentti Tepsa on 31.5. saapuneessa kirjoituksessa peruuttanut valituslupahakemuksensa.  

KHO toteaa ratkaisussaan, että tämän vuoksi lausuminen asiassa esitetyistä vaatimuksista raukeaa. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ratkaisu jää siis asiassa voimaan ja Rovaniemen kirkkoherran vaali 2020 on saatu päätökseen. 

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi 10.1.2022 päätöksellä Rovaniemen seurakunnan vuonna 2020 järjestettyä kirkkoherranvaalia koskevat kaksi kirkollisvalitusta. 

Kirkkoherranvaalien varsinainen vaalipäivä oli 8.11.2020. Vaalissa Ilari Kinnunen sai 3108 ääntä, Tuomo Törmänen 1596 ääntä ja Hanna Kuusela 1562 ääntä.

- Korkeimman hallinto-oikeuden päätös tuntuu erittäin hyvältä. Olen lähtenyt kehittämään seurakuntaa pitkäjänteisesti, vaikka vaalin tulosta ei ole aiemmin pystytty vahvistamaan. Rovaniemen seurakunta on perinteikäs hieno seurakunta, jolla on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin tällä alueella. Kirkkoherran virka on työläs, mutta samalla todella innostava. Haluan rakentaa tätä seurakuntaa hyvällä hengellä ja yhteistyöllä kaikkien kanssa, toteaa Ilari Kinnunen. 

Asiaa käsittelee seuraavaksi elokuussa Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, jolla on nyt perusteet antaa viranhoitomääräys kirkkoherran virkaan toistaiseksi.
27.6.2022 14.39