Kirkolta maksutonta keskusteluapua kesäloman kohentajaksi

11.7.2018 08.30

Kirkon keskusteluapua on ilmainen palvelu, johon kuuluu Palveleva puhelin, palveleva netti, palveleva chat ...

Kesäloma on monille vuoden kohokohta. Kuitenkin talven haasteet ja lomaan liitetyt odotukset saattavat tuntua voimien vähyytenä jo ennen kuin loma pääsee alkamaankaan. Puhuminen yleensä auttaa. Kirkko tarjoaa maksutonta, anonyymia ja luottamuksellista keskusteluapua, jossa voi puhua mistä tahansa mieltä painavista asioista. Palveluissa päivystävät kirkon työntekijät ja tehtävään koulutetut vapaaehtoiset.

Palveleva puhelin päivystää joka ilta klo 18 alkaen numerossa 0400 22 11 80. Palveleva chat päivystää kesällä arkisin klo 16−20 osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi. Linkki löytyy myös useimpien seurakuntien omilta verkkosivuilta. Keskusteluapua saa myös ruotsin kielellä osoitteesta www.samtalstjanst.fi.

Kirkon keskusteluavun vanhin kanava, Palveleva puhelin, on säilyttänyt asemansa suosituimpana yhteydenottoväylänä. Keskusteluapua saa myös perinteikkäästi kirjepostilla.

”Eri kanavista jokainen löytää mieleisensä tavan käydä luottamuksellista keskustelua”, puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija Titi Gävert Kirkkohallituksesta toteaa.

Kirkon keskusteluavun kaikki kanavat tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuden keskustella myös sellaisista asioista, joista ei ehkä muutoin rohkene kertoa.

Lisätietoja:
Titi Gävert, puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija, p. 050 326 4789, titi.gavert@evl.fi
www.kirkonkeskusteluapua.fi

« Uutislistaukseen