Enkelipipareilla apua katastrofialueille

27.9.2018 09.35

enkelipiparin resepti, paperisia reseptirullia

Rovaniemeläiset leipomot innostuivat hyväntekeväisyysideasta ja lähtivät mukaan tempaukseen, jossa autetaan kriisien haavoittamia ihmisiä leipomalla enkelipipareita. Leipomot lahjoittavat enkelipiparit, jotka myydään Tasaus-kampanjan hyväksi lasten ja enkeleiden päivänä, eli Mikkelinpäivänä, sunnuntaina 30.9.

-Kampanjan teema on murtunut mieli. Luonnonkatastrofit, sodat ja väkivalta jättävät ihmisen mieleen syvät jäljet. Nepalissa mielenterveystyö on vasta alkutekijöissään, lähetyssihteeri Pirita Bucht kertoo.

Pirita Bucht iloitsee, että paikalliset leipomot lähtivät mukaan auttamistyöhön.

- Mukana ovat Kotileipomo Lähtevänoja, Cafe & Catering Soppa ja Sumppi, Paavalniemen konditoria ja Catering, Eijan Pullapuoti ja seurakunnan naisten käsityökahvila.

Tämän vuoden Tasaus-kampanjalla tuetaan erityisesti kriisin kokeneiden henkistä hyvinvointia esimerkiksi Nepalissa ja Kolumbiassa. Joka viides katastrofin tai konfliktin kokenut kärsii masennuksesta tai ahdistuksesta. Keräysvaroilla Suomen Lähetysseura tarjoaa muun muassa keskusteluapua, vertaistukiryhmiä ja mielenterveyskoulutuksia.

Pipareita myydään Mikkelinpäivänä sunnuntaina 30.9. perhetapahtumissa, seurakuntakeskuksessa, Rauhankatu 70, klo 11-12.30 sekä Sinetän kappelissa klo 13 ja Muurolan kappelissa klo 14 alkaen.