Rovaniemen seurakunta mukana Lapin yliopiston avoimien ovien päivässä 9.10.

8.10.2018 11.34

Rovaniemen seurakunnan opiskelijatyö on mukana avoimien ovien päivässä.

– Haluamme olla tutustumassa opiskelijoihin ja luomassa kontaktia heihin. Kerromme heille opiskelijoille suunnatusta toiminnasta, jota järjestetään sekä yliopistolla että seurakunnassa. Pöydällä on myös pientä toimintaa, yhteisen seurakuntatyön kappalainen Heini Kesti kertoo.

Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun info- ja tutustumispäivään 9.10. on tänä vuonna ilmoittautunut yli 600 vierasta. Ryhmiä saapuu ympäri Lappia, muiden muassa Rovaniemeltä, Torniosta, Ivalosta, Kittilästä ja Sodankylästä, kertoo suunnittelija Maija Törmänen.

Avoimien ovien päivänä esitellään Lapin yliopiston koulutustarjontaa sekä korkeakoulun viihtyisää ja opiskelijaystävällistä kampusaluetta. Saman katon alla ovat niin tiedekunnat, kuin pienopiskelutiloja, kahviloita, ruokaloita, kirjastot ja vapaita oleskelutiloja.

Avointen päivien ohjelmassa on tarjolla yliopiston opettajien pitämiä näyteluentoja sekä tietoa eri koulutusalojen opinnoista, opintoihin hakeutumisesta sekä työelämään sijoittumisesta. Ylioppilaskunnan opiskelijat tutustuttavat vieraita yliopisto- ja opiskelijaelämään mm. järjestämällä opastettuja kiertokävelyjä sekä muotoilutyöpajan.

- Yliopiston ja ylioppilaskunnan väki on ollut erittäin innostunut ottamaan vastaan vieraat, kertoo Maija Törmänen.

- Toivotamme tervetulleiksi avoimen yliopiston päivään kaikki 2. asteen opiskelijat, samoin kuin muut opinnoistamme kiinnostuneet eri-ikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat ihmiset, suunnittelija Maija Törmänen kertoo.

Lisätietoja:

Vararehtori, professori Kaarina Määttä, puh. +358 400 696 480, etunimi.sukunimi@ulapland.fi

Suunnittelija Maija Törmänen, puh. +358 404 844 479, etunimi.sukunimi@ulapland.fi

Yhteisen seurakuntatyön kappalainen Heini Kesti, + 358 401 781 018, etunimi.sukunimi@evl.fi