Seurakuntavaalien ennakkoäänestys jäi viime vaaleja alhaisemmaksi Rovaniemellä

10.11.2018 19.17

Vaalin kuva-aineistoa, nuori nainen, jok tekee sydämen käsillään.

Ennakkoäänestys päättyi lauantaina. Seurakuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden määrä on useissa suurissa kaupungeissa jäänyt viime vaaleja alhaisemmaksi. Myös Rovaniemellä äänestystahti hiipui edelleen ennakkoäänestyksen viimeisenä päivänä. Rovaniemellä äänesti viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä 567 henkilöä. Prismassa annettiin 230, Revontulikeskuksessa 133, Citymarketissa 130 ja kirkkoherranvirastossa 74 ääntä. Muihin seurakuntiin annettiin 10 ääntä.

Lopullinen ennakkoäänten määrä oli 3173, äänestysprosentti oli 8,3.  Edellisiin vaaleihin verrattuna ennakkoon äänestäneitä oli noin 400 vähemmän.

Edellisissä vaaleissa äänesti ennakkoon 3566 henkilöä ja äänestäneiden lopullinen määrä oli lähes 5500 äänestysprosentin ollessa 14,23.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11., jolloin äänestys alkaa kirkossa klo 11 jatkuen klo 20 saakka.

Vaalin tulos julkistetaan sunnuntai-iltana heti ääntenlaskun valmistuttua. Vaalien tuloksia seurataan vaali-iltana seurakuntavaalit.fi-verkkosivustolla ja Vaalistudiossa (klo 21-24), joka striimataan osoitteessa evl.fi.