Kauneimmat Joululaulut alkavat Hoosiannasta

26.11.2018 09.00

Kauneimmat joululaulut logo

Suomalaiset kokoontuvat kirkkoihin laulamaan Hoosianna-hymniä ensimmäisenä adventtina 2.12.2018. Siitä alkaa myös Kauneimpien Joululaulujen aika, joka jatkuu aina loppiaiseen saakka. Kauneimpien Joululaulujen suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

”Viime vuonna kauneimmaksi joululauluksi äänestetyn Varpunen jouluaamuna -laulun sanat, jossa ”köyhälle annetun siemenen sai oma veli enkelten maasta” kuvaavat yhteisvastuun syvintä sanomaa. Olemme kaikki toinen toisillemme sisaria ja veljiä niin kotona kuin myös kansainvälisesti. Juuri tästä on kyse myös joulun sanomassa – rakastamisesta ja rakastetuksi tulemisesta, siitä, ettei ketään jätetä yksin”, Jenni Haukio toteaa.

Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään varoja kehitysmaiden lasten hyväksi. Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroin muun muassa vammaisten lasten koulutusta ja terveydenhuoltoa, perheväkivallan ja lapsityön vastaista työtä sekä tyttöjen koulutusta 15 eri maassa, esimerkiksi Boliviassa, Nepalissa ja Etiopiassa.

Riemulaulut Lähetyskirkosta

Kolmantena adventtina 16.12. sekä loppiaisena 6.1. Yle TV1:ssä nähdään Riemulaulut, joulunajan musiikkipainotteiset tv-jumalanpalvelukset. Molemmat ohjelmat on taltioitu Lähetyskirkossa Helsingissä.

Mukana on neljä kuoroa: Jakaranda, Kuiske, Tiirismaan lukion kuoro ja Verso. Mukana ovat myös Pekka Nymanin johtama yhtye ja solistina Voice of Finland -kisasta tuttu Ilona Gills. Liturgina ja juontajana on Hanna Paavilainen.

Lisäksi kolmannen adventin ohjelmassa tavataan näyttelijä, valokuvaaja Laura Malmivaara, joka on käynyt valokuvaamassa Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Tansaniassa. Loppiaisen ohjelmassa on mukana tähtitieteilijäpappi Risto Heikkilä.

Kummassakin jumalanpalveluksessa kerätään varoja Lähetysseuran joulukeräykseen maailman lasten hyväksi. Ohjeet tekstiviestilahjoituksen tekemiseksi tulevat näkyviin ruudulle.

Kauneimmat joululaulut

Tästä löydät Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet Rovaniemen seurakunnassa

Jenni Haukion tervehdys 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon viestintä välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

« Uutislistaukseen